Από το 2006, με συνεχή κατάρτιση και επιμόρφωση, προσφέρουμε τις κατάλληλες υπηρεσίες
σε κάθε οικογένεια. Εξατομικεύουμε την παρέμβαση με βάση τις ανάγκες του κάθε παιδιού και της οικογένειας του. Συνεργαζόμαστε με την οικογένεια για να θέσουμε στόχους και αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις ικανότητες όλης της θεραπευτικής ομάδας για να τους υλοποιούμε.
Καλαϊτζή Μαρία
Η Καλαϊτζή Μαρία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές το 2006 στο Τμήμα Λογοπεδίας της Σχολής Ιατρικών Επιστημών Αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο της Foggia, Ιταλία, με βαθμό πτυχίου 110/110 με έπαινο και πτυχιακή εργασία ¨Λογοπεδία σε περιστατικό εγκεφαλικής παράλυσης νηπιακής ηλικίας¨. Έκτοτε δουλεύει ως λογοθεραπεύτρια ιδιωτικά σε ενήλικο και παιδιατρικό πληθυσμό με διαταραχές λόγου και σίτισης. Το 2018 τελείωσε επιτυχώς το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Επιστήμες των Διαταραχών της Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με βαθμό 9,44 και διπλωματική εργασία ¨Στάθμιση και πολιτισμική προσαρμογή στα Ελληνικά του ερωτηματολογίου DYMUS για την καταγραφή των φαινομένων δυσφαγίας σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση¨. Παράλληλα πραγματοποιεί συνεχή κατάρτιση σε θεραπευτικές μεθόδους όπως ΜΑΚΑΤΟΝ, PECS, TEACCH, SI, PCI, ABA και την παρακολούθηση σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για τραυλισμό, δυσπραξία, νευρολογικά ελλείμματα κ.α..
Κοτούμπα Τάνια
H Κοτούμπα Τάνια από το 2017 είναι πτυχιούχος του τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) της Ηπείρου με πτυχιακή εργασία στις Διαταραχές Φώνησης. Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σχετικές με το αυτιστικό φάσμα, ΔΕΠΥ, νοητική ανεπάρκεια, δυσαριθμησία και μαθησιακές δυσκολίες, αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές κ.α..
Καλαϊτζίδου Παρασκευή
Η Καλαϊτζίδου Παρασκευή είναι εργοθεραπεύτρια SIT απόφοιτος του τμήματος εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών το 2009, με βαθμό 7,51 και πτυχιακή εργασία « Ο συνδυασμός Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και Νευροεξελικτικής Αγωγής στην Εγκεφαλική Παράλυση». Εργάστηκε ως εργοθεραπεύτρια σε Κέντρα Ειδικών Θεραπειών στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στην ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, ως συνοδός παιδιών με ΔΑΦ σε κατασκηνώσεις και πραγματοποίησε παράλληλη στήριξη σε παιδιά με ΔΑΦ. Εργάζεται ως εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ από τον Φεβρουάριο του 2018, στο τμήμα Βοηθός Εργοθεραπείας. Είναι εκπαιδευμένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και κατέχει βεβαίωση εκμάθησης Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, PNF, και παρακολούθησε σεμινάρια όπως ”Όραση και αποκατάσταση”, ”Δυσαριθμησία”, ” Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων”, Pivotal Response Treatment (PRT)
Ιωάννης Σίμος
Ο Ιωάννης Σίμος είναι εργοθεραπευτής SIΤ, απόφοιτος του τμήματος εργοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών το 2015, με πτυχιακή εργασία « Εργοθεραπευτική παρέμβαση στην οδήγηση για άτομα με παραπληγία». Ως φοιτητής έχει εργαστεί ως συνοδός σε άτομα με ειδικές ανάγκες σε κατασκηνώσεις. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης εργάστηκε στο ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου και στο ΙΚΑ Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθηνών. Η εργασιακή του εμπειρία περιλαμβάνει συνεδρίες με παιδιά με ΔΕΠ-Υ, διαταραχή αυτιστικού φάσματος, σύνδρομα, εγκεφαλική παράλυση, μαθησιακές δυσκολίες, ψυχοκινητική ανωριμότητα, δυσκολίες λεπτής και αδρής κινητικότητας. Έχει εκπαιδευτεί στην μέθοδο παρέμβασης ΤΕΑCCH και είναι εξειδικευμένος θεραπευτής της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.
Νταρή Αικατερίνη
Η Νταρή Αικατερίνη αποφοίτησε το 2008 από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. με βαθμό 7,53 και πτυχιακή εργασία ‘Επίδραση σχολικού περιβάλλοντος σε τυπικά παιδιά και σε παιδιά με ειδικές αναπηρίες προσχολικής ηλικίας’. Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά πραγματοποιώντας συνεδρίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, θεραπείας συμπεριφοράς, συνεδρίες συμβουλευτικής γονέων και οικογενειακής ψυχοθεραπείας. Ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων αποκτώντας ειδίκευση στον συντονισμό Σχολών Γονέων (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Σχολών Γονέων), στην ψυχολογική στήριξη παιδιών, εφήβων και οικογενειών που βιώνουν πένθος (Μέριμνα), στη μέθοδο Son – Rise (Autism Treatment center of America), στη μέθοδο Cygnet, στην Συμβουλευτική και την Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου) ενώ αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στην Συστημική – Οικογενειακή ψυχοθεραπεία (Κε. Σ. Με. Θ. Θ). Στο παρελθόν υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Σωματείου ειδικής αγωγής ‘Η ΖΩΗ’ και της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση.
Χριστίνα Φωτίου
Η Χριστίνα Φωτίου έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ιστορία του Πολιτισμού στο ΕΑΠ και στην Υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι «Θέατρο Οδός», η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να επιμορφωθεί στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για «Θέματα Ειδικής Αγωγής σε Παιδιά – Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία». Έχει εργαστεί για δώδεκα χρόνια στην τηλεόραση της ΕΤ3 –παραγωγή και παρουσίαση-σε Νεανικές και Παιδικές Εκπομπές.Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται συστηματικά με το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης και για ενήλικες. Παράλληλα δημιουργεί και διεκπεραιώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για μαθητές δημοτικού. Συνεργάστηκε με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, με Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, με Κέντρα Λογοθεραπείας και με Χώρους Πολιτισμού. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχει ανεβάσει παιδικές θεατρικές παραστάσεις -γνωστών έργων αλλά και με δικά της κείμενα- με τους μαθητές της. Συμμετείχε ως ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις και σε τηλεοπτικές διαφημίσεις. Στη ¨βαλίτσα¨ της κουβαλάει πάντα την αγάπη της για τον κλασικό και σύγχρονο χορό καθώς από τα 6 και μέχρι τα 18 ήταν η αγαπημένη της ενασχόληση. Έχει δύο πυξίδες για τη δουλειά της: την ευαισθησία της για τα παιδιά και τη συνεχή ανανέωση των γνώσεών της.